curatare ochiuri de aragaz

Cum să curățați arzătoarele de bucătărie înnegrite

Sa recunoastem, arzatoarele si farfuriile de bucatarie se numara printre elementele care ne fac sa pierdem cel mai mult timp atunci cand decidem sa facem o curatare temeinica a plitei . Fiind mereu in contact cu flacarile si alimentele, nu este neobisnuit sa le gasesti negre sau incrustate cu diverse sosuri.

De obicei ne bazăm pe produse extrem de agresive care consumă și smalțul. De ce să nu folosiți în schimb remedii naturale ? Uneori pare imposibil să îndepărtați petele și să le aveți complet curate, dar cu metoda ghiveciului le veți degresa fără niciun efort! Din acest motiv, astăzi vom vedea împreună cum să detartram arzătoarele de bucătărie pătate punându-le într-o tigaie și care sunt toate ingredientele cu care poți folosi acest truc simplu, dar eficient!

Oţet

Un prim remediu foarte eficient este folosirea oțetului, cunoscut pentru proprietățile sale de curățare, degresare și detartrare. Apoi, turnați 1 cană de oțet într-o tigaie care conține apă foarte fierbinte și apoi scufundați arzătoarele și farfuriile la înmuiat. Se lasa apoi sa actioneze cel putin 2 ore cu capacul pus pentru a nu dispersa caldura. La final, când amestecul s-a răcit, scoateți arzătoarele și  degresați-le cu un burete înmuiat în oțet  pentru a îndepărta orice alte pete: arzătoarele voastre vor fi la fel de curate ca întotdeauna!

Acid citric

Ca alternativă la oțet, puteți folosi și acid citric , care este și capabil să degreseze și să lustruiască plita! Apoi dizolvați 150 de grame de acid citric într-o tigaie care conține 1 litru de apă fierbinte , apoi înmuiați arzătoarele și farfuriile. Lăsați să acționeze aproximativ 2 ore, apoi  clătiți și frecați cu un burete  pentru a îndepărta orice pete încă atașate: focurile și farfuriile voastre vor fi strălucitoare ca niciodată!

Lămâie

După oțet și acid citric, cum ar putea  lipsi lămâia? Acest citrice, de fapt, este o mană cerească în curățarea ecologică a gospodăriei. Vă reamintim, de fapt, că se folosește și la degresarea faianței de bucătărie! Apoi turnați sucul și cojile de lămâie într-o tigaie și adăugați apă foarte fierbinte până la jumătate. Se adauga apoi arzatoarele si farfuriile si se lasa sa actioneze minim 3 ore. La final, clătiți-le sub jet de apă și uscați-le cu grijă.

Sare

Dar ingredientele de cămară care vă pot veni în ajutor nu se termină aici! De fapt, chiar și sarea poate îndepărta petele. De parcă nu ar fi de ajuns, este folosit și pentru a absorbi excesul de grăsime din filtrele hotei! Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați 1 pahar de sare într-o tigaie  cu apă fierbinte , să opriți focul și apoi să adăugați arzătoarele și farfuriile la amestecul astfel obținut. În acest moment, acoperiți cu capac și lăsați câteva ore. În sfârșit, îndepărtați elementele fără să vă ardeți , clătiți-le bine, uscați-le și adio incrustațiilor!

Sare și Lămâie

Ingredientele pentru a folosi acest remediu natural simplu și eficient sunt ușor disponibile, sunt sigur  le aveți deja acasă și, prin urmare, puteți acționa imediat! În detaliu veți avea nevoie de:

  • sare fină (3 linguri)
  • Suc de 2 lămâi
  • O oală mare pentru a ține toate piesele

Gata, acestea sunt principalele ingrediente care vor face ca focurile si farfuriile din bucatarie sa straluceasca din nou! Sarea, de fapt, este folosită și pentru oțel și cei care iubesc remediile naturiste știu că utilizarea ei nu poate avea drept scop doar să facă alimente foarte gustoase, deoarece are multe proprietăți fantastice!

Procedură

Ai primit ingredientele? Ei bine, este timpul să trecem la proces ! Nu vă faceți griji, va fi extrem de simplu! Mai întâi, apăsați cele două lămâi încercând să nu scadă semințele. Daca cad, foloseste un storcator de citrice sau filtreaza amestecul printr-o sita. Se pune apoi sarea intr-un vas si se adauga sucul de lamaie putin cateodata, amestecand energic. Ar trebui să obțineți o cremă groasă , așa că nu faceți amestecul prea lichid, ar trebui să aibă consistența unui gel . Dacă ți-a mai rămas suc de lămâie, folosește-l împreună cu oțetul pentru a lustrui oțelul!

Instructiuni de utilizare

După ce ai obținut pasta groasă cu suc de lămâie și sare fină, trebuie să vezi cum să o folosești pentru a obține focuri și farfurii ca noi! În primul rând, după demontarea lor, va trebui să le clătiți mai întâi cu apă fierbinte pentru a elimina orice reziduu sau praf. Apoi luați oala mare și umpleți-o cu apă clocotită . În acest moment, turnați o parte din crema pe care ați creat-o în tigaie și lăsați-o să se topească bine. Pune toate bucatile in oala si lasa-le la macerat cateva ore.

Odată trecut timpul necesar, scoateți bucățile pe rând , având grijă să nu vă ardeți, și spălați-le cu restul de amestec de sare și lămâie. Clătiți întotdeauna bine sub jet de apă fierbinte și vedeți că vor fi din nou ca noi! O metodă alternativă de a folosi acest truc este să presari sare direct pe bucăți și să treci peste o jumătate de lămâie folosind-o ca pe un fel de burete natural ! Veți vedea că nici în acest caz rezultatul nu vă va dezamăgi, totuși vă sfătuiesc să îl preferați pe cel descris mai sus.

Săpun galben

În sfârșit, să vedem un ultim ingredient capabil să curețe vase și foc: săpunul galben . Proprietățile sale de degresare sunt cu adevărat o mană divină. Vă reamintim, de fapt, că este capabil și să degreseze sticla și oglinzile!

Asadar, incepeti prin a freca o bila de sapun pe un burete  si apoi treceti-o peste farfurii si arzatoare, degresand cu grija. În acest moment, puneți elementele în tigaia cu apă fierbinte  și lăsați-le la macerat câteva ore. La final, clătește bine  pentru a îndepărta petele și reziduurile de săpun și gata!

În cazul petelor încăpățânate

Dacă remediile văzute până acum nu au eliminat toate incrustațiile de pe focul dumneavoastră, atunci încercați să combinați împreună două ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor de degresare, curățare și detartrare: bicarbonatul și săpunul galben . Prin urmare, echipați-vă cu:

  • jumătate de băţ de săpun galben
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • apa dupa gust

Adaugam apoi sapunul intr-o  cratita antiaderenta  cu aproximativ  2 linguri de apa  si lasam sa se incalzeasca la foc mic pentru a nu altera compozitia sapunului.

Odata ce s-a dizolvat complet si ati obtinut un amestec lichid, adaugati putin cate putin bicarbonatul de sodiu  si amestecati pana obtineti o crema fina, cu o consistenta destul de densa.

În acest moment, aplicați crema pe un burete, frecați energic pe arzători, clătiți cu apă fierbinte și uscați-le cu grijă: veți observa că toate petele și negrul vor dispărea  în scurt timp!

Similar Posts