cum sa scapi de furnici

Cum să scapi de furnici în mod rapid cu soluții naturale

Deși furnicile nu sunt paraziți, proliferarea lor în casă ne sperie mereu. Din fericire, există multe soluții pentru a le respinge și a scăpa de ele ușor, de la metode naturale precum creta, talc sau uleiuri esențiale, până la insecticide și capcane specifice.

Soluții pentru a scăpa de furnicile din casă

În funcție de nivelul de infestare din casa dvs., veți avea mai multe opțiuni din care să alegeți:

  • repellenți naturali: cretă, talc, ardei cayenne, zaț de cafea, bicarbonat de sodiu, coji de lămâie, frunze de salvie și piper, pentru a fi distribuite pe calea de trecere a furnicilor;
  • uleiurile esentiale, foarte concentrate, sunt extrem de eficiente, dar trebuie folosite cu precautiile cuvenite;
  • recipientul pentru repelent vândut pe piață este mai practic deoarece este deja gata de utilizare;
  • niste apa calda cu sapun turnat in furnicar sau niste pamant de diatomee distribuite in locuri strategice pentru a le elimina definitiv;
  • adeziv pentru furnici, acid boric sau capcane pentru furnici disponibile în comerț.

Preveniți colonizarea furnicilor în casa dvs

Înainte de a încerca să scapi de ele, cel mai bine ar fi să ții furnicile departe de casa ta. Prin urmare, evitați să-i atrageți fără a lăsa la vedere produse dulci, de care sunt la fel de îndrăgostiți ca și noi. De asemenea, aveți grijă să închideți bine coșul de gunoi și să nu lăsați urme de deșeuri în jur.

Soluții pentru eliminarea furnicilor în mod natural

Se pot folosi diverse metode naturale pentru a preveni intrarea furnicilor.

De la cretă la ardei cayenne

O simplă linie de cretă trasată pe podea sau pe perete poate opri avansul furnicilor cercetași, care nu o pot traversa.

Zatul de cafea distribuit la baza peretilor este, de asemenea, excelente repellente, la fel ca cojile de lamaie, frunzele de salvie, faina de porumb sau de ovaz, ardeiul, ardeiul cayenne etc. Evident că toate aceste produse trebuie amplasate pe căile de trecere folosite de furnici.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este, fără îndoială, un produs extraordinar la domiciliu, datorită numeroaselor utilizări la care se pretează. Pentru a-l face un repelent eficient, îl puteți amesteca cu săpun de vase pentru a forma o pastă care este ușor de aplicat oriunde doriți, sau îl puteți amesteca cu zahăr pentru a atrage furnicile înainte de a le respinge datorită acidității.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale, în special uleiul de mentă, dar și uleiul de busuioc sau de lavandă, resping furnicile în timp ce degajă un miros îmbătător în casa ta. Folositi-le pure, turnand cateva picaturi intr-un vas, sau diluate intr-un umidificator cu putina apa sau otet alb, pentru a le pulveriza in locurile alese. În orice caz, acordați o atenție deosebită utilizării uleiurilor esențiale în prezența copiilor și a femeilor însărcinate.

Oțet alb

Otetul alb poate fi folosit si pur sau diluat in putina apa. Mirosul său puternic respinge furnicile, dar în același timp se răspândește în toată casa.

Elimina furnicile din casa

Dacă prevenirea nu este suficientă, poate fi necesară adoptarea unor metode mai radicale.

Apa calda

Dacă ați reușit să localizați furnicarul, puteți folosi un amestec de apă foarte fierbinte și săpun și îl puteți turna în cantități mari, pentru a combina căldura apei cu toxicitatea săpunului.

Pământ de diatomee

Pământul de diatomee, compus din fosile de alge microscopice foarte ascuțite, este atât un produs de întreținere, cât și un insecticid natural. Va fi suficient să-l stropiți în locuri strategice: pentru insecte este o pulbere mortală datorită proprietăților sale abrazive puternice.

Acid boric

Acidul boric este vândut sub formă de pulbere albă sau de cristale. Odată folosit pentru conservarea alimentelor, vă permite să creați capcane foarte eficiente împotriva furnicilor. Pentru a le prepara, pur și simplu amestecați-l cu miere sau zahăr, adăugați apă și turnați-o în boluri pentru a le așeza lângă locurile prin care trec furnicile.

Atenție: capcana nu trebuie să fie prea intensă în doza de acid boric pentru ca furnicile lucrătoare să nu moară pe câmp, ci să poarte momeala la cuib și să o depoziteze acolo. Deoarece acest produs este considerat acum relativ toxicvă recomandăm să îl utilizați cu grijă și să nu îl lăsați niciodată la îndemâna copiilor.

Lipici furnici

Adezivul, inodor și incolor, trebuie distribuit pe trecerea furnicilor, atât pe sol, cât și pe perete, cu condiția ca învelișul să fie rigid și neabsorbant. Furnicile se vor bloca și vor muri aici.

Capcane pentru furnici

Vândută în comerț, capcana pentru furnici arată ca o cutie mică cu multe deschideri care permit furnicilor să intre înăuntru. Atrași de momeală, o consumă și o duc la furnicar, care se contamina astfel. Furnicile trebuie să moară între 24 de ore și câteva zile.

În funcție de tipul de momeală, aceste cutii pot fi și toxice și, prin urmare, nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie.

Similar Posts