cum sa scapi de muste

Cum să scapi de muștele din casă

Zilele frumoase atrag muște peste tot. Enervant și mai presus de toate purtători de bacterii, ar fi un vis pentru noi toți să le vedem dispărând din casele noastre. Cum le putem împiedica să intre și să le eliminăm cât mai eficient posibil? Descoperiți sfaturile noastre, inclusiv metode naturale, insecticide și aparate electrice.

Cele mai eficiente 5 soluții pentru a scăpa de muștele din casă

Pentru a scăpa de muștele din casa ta, poți alege diferite metode. Iată cele 5 cele mai eficiente:

  • Plasa de tantari, nu intotdeauna placuta din punct de vedere estetic, nici practica in cazul usilor, dar eficienta.
  • Metode naturale cu plante atent alese pentru puterea lor de respingere (busuioc, muscata etc.), uleiuri esentiale, foarte concentrate si cu miros puternic, sau pur si simplu lamai in care ai infipt cuisoare.
  • Mult mai eficiente, capcanele pentru muște și hârtia pentru muște nu le lasă nicio scăpare.
  • Dispozitivele electrice, pe de altă parte, vin sub formă de rachetăinsecticid UV sau ultrasunete.
  • Insecticide clasice, inclusiv cutii de pulverizare, adezivi, granule sau casete.

Împiedică muștele să intre în casă

Întrucât este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău, înainte de a te gândi măcar la cum să scapi de muște, ideal ar fi să le împiedici pur și simplu să intre în casă. În primul rând, trebuie să aveți grijă să nu îi atrageți cu un coș de gunoi prost închis, alimente neprotejate, fructe prea coapte, vase murdare sau apă stătătoare. În plus, aveți la dispoziție câteva soluții utile de bariere.

Plasa de tantari

O plasă de țânțari sau o perdea pentru muște este, fără îndoială, deosebit de eficientă. Montat pe uși și ferestre, lasă aerul să treacă, dar nu și insectele nedorite precum muștele și țânțarii. Cu toate acestea, trebuie recunoscut că plasele de țânțari nu sunt întotdeauna plăcute din punct de vedere estetic.

Plante împotriva muștelor

Unele plante antiparazitare au și un efect respingător, de exemplu busuiocul, mușcata, iarba de lămâie, menta, lavandă, cuișoarele sau melisa. Ele pot fi amplasate pe pervazurile ferestrelor și lângă uși.

Uleiuri esențiale împotriva muștelor

Uleiurile esențiale extrase din plante cu efect respingător, în formă concentrată, și cel de eucalipt, pot fi și ele amestecate pentru o acțiune mai eficientă: de exemplu, puteți amesteca uleiurile esențiale de busuioc, lemongrass și lavandă, apoi turnați câteva picături în difuzoare și boluri plasate în puncte strategice ale casei. Avantajul va fi si parfumul placut care se va raspandi in toata casa.

Alternativ, puteți turna uleiurile esențiale într-un umidificator diluându-le cu apă și, eventual, puțin oțet alb înainte de a pulveriza lichidul pe perdele, cearșaf și oriunde doriți.

Atenție, totuși, atunci când utilizați uleiuri esențiale, mai ales în prezența copiilor și a femeilor însărcinate.

Celelalte metode naturale

Chiar și lămâile sau ceapa tăiate în jumătate și cu căței înfipți în ele au un efect respingător, ca și un decoct de usturoi, ca să nu mai vorbim de miros!

Capcane pentru a scăpa de muște

Pentru a scăpa de muște acasă, puteți folosi oricând capcane sau hârtie pentru muște, care pot fi achiziționate din comerț sau făcute acasă.

Capcane pentru zburătoare

Capcana pentru muște vândută în comerț este echipată cu momeală, cu sau fără substanțe chimice, special concepută pentru a atrage aceste insecte și, în general, poate fi plasată sau atârnată în aer liber. Unele modele sunt de unică folosință, altele reutilizabile prin curățarea capcanei și schimbarea momelii, de obicei după 2 sau 3 săptămâni.

Alternativ, vă puteți face propria capcană cu o sticlă de plastic tăiată în jumătate și umplută cu un lichid zaharat.

Lampa electrica

Lămpile pentru muște, numite și ucigatoare de insecte sau chiar exterminatoare electrice, atrag muștele folosind lumina albastră a tuburilor ultraviolete, ucigându-le prin electrocutare. Muștele moarte cad apoi într-o tavă de recuperare pentru a fi golite în mod regulat.

Dispozitiv anti-muște cu ultrasunete

Ultrasunetele au particularitatea de a enerva și respinge insectele, inclusiv muștele. Unele modele sunt concepute special pentru acest scop, în timp ce altele vă permit și să alungați rozătoarele mici.

Similar Posts