purici

Cum să scapi de purici în mod rapid (toate soluțiile)

Puricii se hrănesc cu sângele gazdelor lor, fie că sunt animale sau oameni, și din acest motiv pot provoca apariția alergiilor și a bolilor. Care sunt locurile esențiale de tratat atunci când vă invadează casa? Ce metode, mecanice, naturale sau chimice, ar trebui să folosești pentru a scăpa de ei? Vă explicăm totul!

Soluțiile esențiale pentru eradicarea puricilor acasă

Înainte de a vă gândi la tratarea mediului, începeți cu o curățare profundă:

  1. În primul rând, spălați la o temperatură ridicată tot ce puteți spăla, precum haine, jucării, lenjerie etc., care sunt la îndemâna paraziților.
  2. Aspirator chiar și în cele mai ascunse colțuri ale casei: podea, deasupra și dedesubtul mobilierului și pe socluri și saltele. Nu uita, la final, să arunci sacul aspiratorului sau să speli cu grijă recipientul, pentru a preveni scăparea puricilor.

În ceea ce privește locurile de tratat, începeți fără îndoială de la coșurile animalelor care au adus puricii. Apoi, procedați cu:

  • pardoselile: mocheta, parchet, covoare;
  • scaunele: canapele, fotolii, dar și carouri, perne etc.;
  • socluri si lenjerie de pat: saltele, pilote, perne, paturi;
  • jucării moi pentru copii;
  • mături și perii pentru animale, aspirator, sac pentru aspirator etc.

Ulterior, poți alege dacă să faci acasă produse anti-purici sau să optezi pentru cele disponibile pe piață, care sunt deosebit de eficiente dar trebuie folosite cu grijă. Și nu uitați să tratați și animalele de companie, altfel vor aduce înapoi puricii, care sunt deosebit de invazivi și prolifici.

Produse de casă pentru eradicarea puricilor

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele de păstrat acasă pentru diverse utilizări, inclusiv pentru combaterea puricilor.

Întindeți-l pe covoare, covoare, mobilier etc. Frecați bine cu o perie rigidă, apoi aspirați.

Pământ de diatomee

Pământul de diatomee este un produs realizat din fosile de alge microscopice. Fiind foarte abraziv pentru insecte, inclusiv pentru purici, le va provoca moartea. Nu este toxic, dar ar trebui să fie de calitate alimentară pentru a evita riscul unei posibile iritații și poate fi distribuit oriunde, chiar și în locurile în care dorm animalele de companie. Lăsați-l să acționeze 24 de ore înainte de a-l peri și apoi de a-l aspira.

Detergent de vase

Detergentul de vase vă permite să faceți cu ușurință capcane pentru purici. Se amestecă cu apă și se toarnă totul în vasele așezate în fiecare cameră a casei, de preferință noaptea, deoarece puricii sunt animale nocturne. Acest amestec lipicios va acționa ca puricii de clei. Cu toate acestea, amintiți-vă să reînnoiți capcanele în fiecare zi.

Plante și uleiuri esențiale

Unele plante, cum ar fi menta, levănțica sau crizantema sunt excelente împotriva puricilor.

De asemenea, uleiurile esențiale de mentă, rozmarin sau citrice le pot respinge sau chiar ucide prin simplu contact, cum ar fi uleiul de cuișoare, care conține eugenol, un produs folosit în soluțiile naturale de purici.

Produse gata de utilizare pentru eradicarea puricilor acasă

Produsele de purici gata de utilizare comercializate pe piață sunt compuse din diverse molecule, de origine chimică sau naturală, care eradicează puricii adulți și blochează dezvoltarea ouălor și a larvelor .

Deosebit de eficiente și persistente, aceste produse din purici sunt în mare măsură toxice pentru alte animale. În mod similar, dacă preferați să alegeți un produs natural, verificați ca, în ciuda formulării, nu a fost adăugată nicio substanță chimică.

Alternativ, puteți alege dintre capcane pentru purici, vaporizatoare, cutii de pulverizare și aburitoare.

Capcane electrice pentru purici

Aceste capcane sunt eficiente fără utilizarea de substanțe chimice; echipate cu lămpi care reproduc căldura animalului, acestea atrag puricii care rămân apoi lipiți de o bandă adezivă. Alții adaugă o lungime de undă atractivă pentru acești paraziți suge de sânge și lucrează pe același principiu de captare.

Vaporizatoare și spray-uri pentru purici

Vaporizatoarele și spray-urile pentru purici sunt pulverizate pe zonele de tratat și lăsate să acționeze între 30 de minute și 3 ore, conform instrucțiunilor producătorului. Camera trebuie apoi ventilată mult timp înainte ca animalele și locuitorii să poată intra din nou în ea.

Nebulizatoare anti-purici

Aceasta este soluția cea mai drastică împotriva puricilor, deoarece nebulizatorul pulverizează o ceață de produs în întreaga cameră. Cu toate acestea, este necesar să acoperiți cu atenție toate suprafețele pe care produsul nu trebuie să cadă: acvariu, ustensile de bucătărie etc.

După îndepărtarea animalelor și a oamenilor, nebulizatorul este plasat în centrul încăperii și începe nebulizarea. Va fi necesar sa parasesti camera, sa inchizi usa si sa lasi 3 ore plus inca o ora de aerisire inainte de a putea ocupa din nou camera.

Similar Posts