Pașii de urmat pentru a face părul de câine și pisică să dispară din rufe
Câinii și pisicile de acasă sunt tovarăși de viață și, cu cât trăim mai mult în contact strâns cu ei, cu atât mai mult păr vom găsi practic peste tot în casă. Și cu acestea, trebuie să te descurci cu fiecare spălare. Întrucât introducerea țesăturilor acoperite cu păr în mașina de spălat înseamnă accelerarea uzurii și cauzarea unor deteriorări, este întotdeauna o idee bună să înțelegeți cum să opriți prezența părului înainte ca hainele să intre în mașina de spălat și cum să captați cât mai mult din păr. vor circula pe cat posibil in tambur, astfel incat sa nu creeze umpluturi si diverse probleme. Iată câteva mișcări de reținut.
Înainte de spălarea la mașină
Primul lucru de făcut este să vă scuturați foarte bine din cap, cu mișcări ferme și în mod repetat. Durează ceva timp, dar merită și, uneori, o astfel de sesiune de „agitare” poate elimina cu adevărat volumul. Există însă obiecte care nu sunt ușor de împrumutat, sau care sunt poate voluminoase și, prin urmare, ne-ar obliga să ne aplecăm pe balcoane și ferestre și să murdărim tot cartierul.
În aceste cazuri, este mai bine să ținem pregătite toate instrumentele utile pentru îndepărtarea părului pe care le putem aduna:
- Role adezive pentru a trece peste suprafețele ofensive
- Mănuși de cauciuc: pune-le și trece-le peste suprafața plină de păr, chiar mai bine dacă sunt doar umede. Vei prinde multe dintre ele!
- Perii si piepteni pentru tapiterie. Aveți grijă să folosiți cele metalice doar pe materiale care nu riscă să se zgârie sau să se uzeze. Risc mai mic cu periile din silicon.
- O cârpă din microfibră, uscată sau ușor umezită: aceasta poate funcționa și ca element de prindere a părului.
In functie de forma, marimea si materialele a ceea ce avem de spalat in masina de spalat rufe, aceste unelte pot fi folosite in cel mai eficient mod pentru a indeparta grosul parului si a obtine rezultate mai bune de la spalarea finala.
Când spălați în mașina de spălat
Odata ce ne-am pregatit cu toate acele manevre preliminare, vine momentul sa ne punem hainele pentru a fi spalate in aparatele corespunzatoare, si sunt cei care recomanda folosirea uscatorului inainte, nu doar dupa.
De obicei, de fapt, îl spălăm mai întâi în mașina de spălat și apoi punem totul în uscător, dacă îl folosim, dar pentru a îndepărta părul ar putea fi convenabil să facem un pas suplimentar la început: un ciclu de uscare fără căldură poate deja provoacă desprinderea multor păr, care sunt mai ușor prinși în filtrul de scame. Și apoi procedăm ca de obicei. Evident, tamburul uscătorului și filtrul trebuie curățate între cicluri, pentru a minimiza șansa ca aceleași fire de păr să rămână în circulație.
Odată ajunse în tamburul mașinii de spălat, pot fi utile mai multe unelte, care au drept scop prinderea părului care se desprinde de pe haine în timpul spălării: există „ prinzătoare de păr ” speciale, adesea în formă de bile; dar și bile pentru uscător, un burete de vase, foi de balsam deja folosite, un prosop vechi de culoare deschisă pe care nu riști să-l vopsești
În ceea ce privește tipul de spălare de preferat, întotdeauna compatibil cu nevoile de temperatură și vitezele de centrifugare necesare pentru îngrijirea diverselor materiale, cele mai intense sunt mai bune: prespălare, „extra intensă” ca la obiectele foarte murdare, număr mare. de rotații de centrifugare și/sau adăugați un ciclu de clătire suplimentar.
O altă precauție, pe care ar trebui să o luăm mereu, dar care devine și mai urgentă dacă spălăm adesea lucrurile pline de păr de câine și pisică, este întreținerea adecvată a aparatului: curățarea garniturii ușii și demontarea și curățarea filtrului sunt operațiuni pe care ar trebui să le facem. o dată pe săptămână și apoi nu uitați să faceți câteva cicluri de curățare goale, numai cu oțet, pentru a spăla bine și mașina de spălat, poate o dată pe lună sau la două luni.
Este nevoie de puțină grijă în plus pentru a spăla rufele când avem animale de companie, dar merită din plin, nu?