plosnite

Cum să scapi de ploșnițe

A scăpa de ploșnițele de pat se poate transforma într-un adevărat coșmar: aceste insecte proliferează, trăiesc în cele mai îndepărtate colțuri și se ascund atunci când lumina este aprinsă. Activi în timpul nopții, se hrănesc cu sânge uman. Există numeroase soluții pentru eliminarea ploșnițelor de pat. Descoperiți toate soluțiile noastre în acest ghid.

Recunoașteți ploșnițele de pat și principalele metode de eliminare a acestora

Recunoașterea unei ploșnițe de pat

Odată adulți, ploșnițele de pat devin insecte de mărimea unei semințe de măr plate și se mișcă la fel de repede ca o furnică. Sunt maro și de formă ovală. Ouăle de ploșnițe sunt de culoare albicioasă, nu mai mari decât capul unui ac și dispuse în ciorchine. Excrementele sunt de culoare neagră. Ploșnițele vă lasă mușcături pe picioare și sânge pe cearșafuri. Dacă observi oricare dintre aceste semne, nu pierde timpul și reacționează imediat!

Principalele metode de eliminare a ploșnițelor de pat

Există mai multe moduri de a scăpa de ploșnițe:

  • efectuați o curățare temeinică: aspirator, curățător cu abur, dezinfectant, îngheț, husă de saltea anti-ploșnițe;
  • folosiți produse naturale: pământ de diatomee, uleiuri esențiale etc.;
  • folosiți substanțe chimice: capcane pentru ploșnițe, tratamente, insecticide;
  • tratamente efectuate de un profesionist: tratamente la cald sau la rece.

Exterminare și curățare temeinică pentru eliminarea ploșnițelor de pat

Deoarece ploșnițele de pat sunt mici, este important să curățați temeinic și temeinic la început pentru a elimina cât mai multe dintre ele.

  • Aspirați peste tot: în colțuri, sub pat, pe plinte, în interiorul mobilierului și în dulapuri. Aspirați salteaua și spălați toată lenjeria de pat la 60°C.
  • Mașina de curățat cu aburprin eliberarea căldurii puternice, ucide instantaneu ploșnițele de pat . Asadar, freca-l peste tot, pe saltea, pe mobila…
  • Utilizați un dezinfectant: După curățare, ștergeți podeaua și mobilierul cu un dezinfectant. Mirosul împiedică ploșnițele să se întoarcă.
  • Înghețploșnițele nu suportă frigul, așa că vă puteți îngheța cearșafurile, pernele și toate celelalte lenjerii peste noapte ploșnițele vor muri.
  • Husa de saltea anti-plosnite: exista cateva huse de saltea care resping plosnitele si le impiedica sa se aseze in interiorul patului.

Utilizarea produselor naturale

Pe langa curatenia de primavara, unele produse naturale care nu sunt daunatoare oamenilor iti permit sa scapi de plosnite.

Pământ de diatomee

Un insecticid natural foarte eficient, pământul de diatomee vă permite să combateți numeroase insecte. Inofensiv pentru animale, se găsește sub formă de pulbere.

Aplicare

  1. Aplicați pământ de diatomee pe zonele de trecere, patul și cearșafurile și lăsați-l să acționeze.
  2. Aspirați reziduurile, apoi spălați rufele în mașina de spălat.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, foarte eficiente în combaterea ploșnițelor. Unele pot fi aplicate pe corp pentru a evita intepaturile. Iată cele mai frecvente 4 utilizări.

  1. Aplicat pe pielearbore de ceai, eucalipt, lămâie și lavandă, amestecate cu un ulei vegetal, se aplică prin masarea pielii și acționează ca un factor de descurajare pentru mușcăturile de ploșniță.
  2. În punga pentru aspirator: pentru a elimina ploșnițele și ouăle rămase în interiorul aspiratorului, puneți câteva picături de ulei esențial de cuișoare în interiorul pungii pentru aspirator.
  3. În mașina de spălat: înainte de a spăla cearșafurile, pune câteva picături de ulei esențial de eucalipt, lămâie sau lavandă în rufe. Pe lângă faptul că au un miros proaspăt și plăcut, ajută la eliminarea ploșnițelor de pat.
  4. Spray pe lenjerie: cu ajutorul unui spray, uleiurile esențiale de eucalipt, lămâie, lavandă și cuișoare, amestecate cu puțin oțet, ajută la eliminarea paraziților.

Produse chimice sau utilizarea unui exterminator

Dacă tot nu poți scăpa de ploșnițe prin soluții naturale, poți oricând să joci cartea produselor chimice sau să apelezi la un profesionist .

  • Capcane și insecticide: există numeroase capcane pentru ploșnițe și spray-uri insecticide sau nebulizatoare automate în caz de infestări mari.
  • Tratament efectuat de un profesionist: ultima solutie este folosirea unui exterminator care poate oferi un tratament cald sau rece (difuzia CO2 sau azot). Aceste metode sunt rezervate exclusiv profesioniștilor, deoarece necesită precauții speciale, dar rezultatul este radical.

Similar Posts